Vrijwilligers en vacatures
Museum

vrijwilligers en
vacatures
 
I. Algemeen
Museum Wierdenland draait bijna volledig op een team van ongeveer 70 vrijwilligers. Zij ontvangen de bezoekers, bieden hen koffie aan in het museumcafé, pakken hun aankopen uit de museumwinkel in etc. Dankzij al deze vrijwilligers kan het museum zes dagen per week open zijn.
 
Het vrijwilligersteam kan versterking goed gebruiken. Uw diensten betreffen niet noodzakelijkerwijs werk aan de balie, in de winkel of het café. Misschien vindt u het leuker om meer inhoudelijk bezig te zijn. Dan kunt u bijvoorbeeld gids worden. Onze gidsen geven interessante informatie over het ontstaan van het landschap in Noord-Nederland, en specifiek in Middagh-Humsterland.
 
Maar een museumorganisatie heeft meer werk te bieden. Heeft u kijk op financiën, vindt u PR leuk, wilt u kinderen prikkelen in hun belangstelling voor musea, cultuur en natuur? Dan biedt het museum u genoeg mogelijkheden voor een interessante vrijetijdsbesteding, om er samen voor te zorgen dat het prachtige hoofdstuk 'Cultuur en natuur van het Wierdenland', uit het grote boek van de historie van het noordelijk kustgebied, verteld en gelezen kan blijven worden.
 
Meer informatie over vrijwilligerswerk in ons museum? Bel vrijblijvend naar 0594 621524 of mail ons.
 
II. Actueel: balie en horeca
 
Balie
Museum Wierdenland is op korte termijn op zoek naar vrijwilligers ter ondersteuning van het balieteam. U informeert bezoekers, verkoopt entreebewijzen en artikelen uit de Museumwinkel en bedient gasten van het Museumcafé.
 
Vaardigheden en kwaliteiten:
Voorwaarden:
U krijgt een vrijwilligerscontract en bent bij voorkeur minimaal vier dagdelen per maand inzetbaar. Er wordt gewerkt met een rooster, waarbij u vooraf aangeeft wanneer u niet kunt werken. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met coordinator@wierdenland.nl.
 
Horeca
Museum Wierdenland is op korte termijn op zoek naar vrijwilligers voor het horecagedeelte van het museum. Het gaat om het bereiden, klaarzetten en uitserveren van koffie/thee/fris en lichte maaltijden voor groepsontvangsten. Mogelijke werkdagen zijn dinsdag t/m vrijdag, incidenteel ook in het weekend of ’s avonds. Werktijden kunnen in overleg worden afgesproken.
 
Vaardigheden en kwaliteiten:
Voorwaarden:
U krijgt een vrijwilligerscontract. Er wordt gewerkt met een planning, waarbij u vooraf aan kunt geven wanneer u niet kunt werken. Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met coordinator@wierdenland.nl.
 
III. Actueel: educatie
 
Educatie
Museum Wierdenland is op korte termijn op zoek naar vrijwilligers ter ondersteuning van het educatieteam. Op verschillende wijzen (begeleiding op de afdeling 'Ontdek het verleden', creatieve workshops, schoolprojecten e.d.) begeleidt u jong en oud door het museum en geeft hen een bijzondere ervaring mee.
 
Functie-eisen:
Voorwaarden:
U krijgt een vrijwilligerscontract en bent minimaal twee dagen per maand inzetbaar. Er wordt gewerkt met een planning waarbij u vooraf aangeeft wanneer u niet kunt werken. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met coordinator@wierdenland.nl.

MEER OVER HET MUSEUM