Video's:
Röling in Museum Wierdenland
Tuinen
De vier jaargetijden
Schoonheid bij huis
Weelderige Wierde

Een opmerkelijke (buur)tuin

Matthijs Röling geldt als boegbeeld van de hedendaagse figuratieve Nederlandse schilderkunst. Zijn onderwerpkeuze wordt in belangrijke mate bepaald door de schilderkunst van de Italiaanse Renaissance, door mythologische thema’s of gewoon door de zintuiglijk waarneembare werkelijkheid. De kunstenaar hecht grote waarde aan rust en vrijheid, die hij vindt in het hoge noorden van Groningen.
 
Niet voor niets woont Röling al sinds 1972 in Ezinge, op een minuut lopen van Museum Wierdenland. Met een statige boerderij en een grote lommerrijke tuin die niet alleen dient als bron van inspiratie, maar ook als toevluchtsoord voor mens en dier, woont hij in een natuurlijk paradijs.
 
Een paradijsje dat hij meesterlijk heeft weten te vertalen naar het doek in een serie prachtige tuinschilderijen. En waarvan een selectie - samen met nog een aantal andere in verf gevatte stukken natuur - te bewonderen is in de tentoonstelling 'Weelderige Wierde', in Museum Wierdenland.
 
Naast kijken valt er ook veel te doen rond de tentoonstelling. Er zijn foto's en films van Röling en zijn tuin te zien, bezoekers krijgen tips en adviezen voor een gezonde en natuurlijke tuin, en tijdens de georganiseerde wandelingen kan zelfs een kijkje worden genomen in de weelderige tuin van de kunstenaar. Houd voor data en aanvangstijden de agenda in de gaten!
 
Ter gelegenheid van de tentoonstelling is een Röling-catalogus uitgegeven:
Röling-catalogus >>
De tentoonstelling 'Weelderige Wierde' in Museum Wierdenland loopt tot en met zondag 1 oktober 2017.
TENTOONSTELLINGEN EN GERELATEERD: