Kinderactiviteiten
Activiteiten

voor kinderen
 
Museum Wierdenland biedt een gevarieerd activiteitenprogramma voor kinderen aan. Sommige ervan vinden één maal per jaar op een vaste datum plaats.
Ouders kunnen hun kinderen voor activiteiten opgeven via boekingen@wierdenland.nl, tenzij anders vermeld.

I. DATUM-GEBONDEN KINDERACTIVITEITEN 2020

Zondag 3 mei, 11-16: Romeinenmarkt

Kom naar onze fantastische Romeinendag, die dit jaar in het teken staat van archeologie. Op deze dag kun je van alles zien, doen, maken en beleven, zoals (net als een archeoloog) een schat opgraven, een hanger maken van opgegraven scherven, een gipsafdruk maken, gokken met bikkels, walnoten in een kruik gooien, speren werpen door rollende hoepels, zwaardvechten, en nog veel meer. Nadere info volgt.
 
Leeftijd: vanaf 6 jaar (bij voorkeur samen met ouders en/of grootouders).
 
Kosten: voor kinderen € 2,50. Ouders betalen de reguliere toegangsprijs. Museumjaarkaarthouders mogen gratis naar binnen.
 
Opgave: niet nodig.
 

Zondag 9 augustus, 11-16: Zomer-Doe-Dag

Een (buiten)dag met allerlei leuke kinderactiviteiten. Onder het genot van lekkere hapjes en limonades. Alles wat de kinderen zelf gemaakt hebt, mogen ze naar huis meenemen. Nadere info volgt.
 
Leeftijd: vanaf 6 jaar (ouders en grootouders zijn welkom).
 
Kosten: € 2,50.
 
Opgave: via boekingen@wierdenland.nl.
 

Zondag 18 oktober, 13-16: Kindermuseumdag

Op 18 oktober (13.00-16.00 uur) organiseert het museum in het kader van 'Oktober Kindermaand' de kinderactiviteit 'Mien Lutje Lanteern'. Kinderen van 4-12 jaar zijn welkom en kunnen een lantaarn maken van bieten, blikjes en pompoenen. Jonge kinderen kunnen een lampion beschilderen. Ouders en grootouders zijn van harte welkom om mee te komen helpen. De activiteit is deze maand gratis voor kinderen. Volwassenen betalen de reguliere entree (museumkaarthouders gratis).
 
Leeftijd: vanaf 6 jaar.
 
Kosten: gratis.
 
Opgave: via boekingen@wierdenland.nl.
 

Zondag 27 december, vanaf 14.00: Verhalen-estafette 2e Kerstdag

Kinderen en volwassenen kunnen onder het genot van warme choco en glühwein luisteren naar kerstverhalen die voorgelezen worden door medewerkers van het museum.
 
Kosten: toegang tot de verhalenestafette is gratis bij bezoek aan het museum. Museumjaarkaarthouders mogen gratis naar binnen.
 
Opgave: niet nodig.
 

II. KINDERACTIVITEITEN VOOR SCHOLEN

Het Mysterie op de wierde

Met ons nieuwe kinderprogramma "het Mysterie op de wierde" ontdekken de kinderen het verleden door samen met Kaatje en Jacob vier opdrachten uit te voeren. Bij elke opdracht valt er een gedeelte van een schatkaart te verzamelen. Zijn ze alle vier verzameld, dan kan het zoeken naar de oplossing beginnen.
Voor groepen 5 - 8 van de basisschool. Lees meer >>.
 

III. KINDERFEESTJES: vilten, hout snijden, leer en koper bewerken

Belangstelling voor een bijzonder en origineel

kinderfeest

? Dat kan bij Museum Wierdenland! Er kan gekozen worden uit 4 leuke (groeps-)activiteiten in combinatie met een uitdagende museumopdracht. Er wordt door het museum gezorgd voor drinken en een traktatie. Activiteiten: Natuurlijk kunnen de kinderen hun zelfgemaakte producten meenemen naar huis.
 
Leeftijd:
6 tot 12 jaar.
 
Kosten:
€ 6,- per kind.
 
Groepsgrootte:
maximaal 8, minimaal 4 kinderen.
 
Duur:
150 minuten.
 
Dagen & tijdstip:
woensdagmiddag, zaterdag en zondag; in overleg te bepalen.
 
Opgave:
minimaal 2 weken van te voren via boekingen@wierdenland.nl.
 
Inlichtingen en contactpersoon:
H.T. Rutgers, educatie@wierdenland.nl, 0594-769055 of 06-40624025.
 

IV. KINDERACTIVITEITEN IN HET MUSEUM

Speurtocht

Via onze speurtocht kunnen kinderen ons museum ontdekken. Via het zoeken komen ze een heleboel voorwerpen en geschiedenis tegen. En als ze een aantal vragen goed beantwoord hebben volgt de oplossing.
 

Museuminspecteurs

Museuminspecteurs is een samenwerkingsproject van de ANWB en de Nederlandse Museumvereniging, speciaal voor kinderen t/m 12 jaar. Lees meer >>.
 

Wierdenlab en speeltafel

In ons Wierdenlaboratorium kunnen de kinderen met microscopen onderzoek doen naar planten die al duizenden jaren in ons gebied voorkomen. Aan de speeltafel kunnen ze knutselen, lezen en spelen. En… er zijn allerlei leuke spelletjes van vroeger.
 

ALLE VASTE ACTIVITEITEN