Onthulling Pakje Kunst 7 juni 2019
Pakje Kunst

onthulling 7 juni 2019
 
 
[Klik hier voor een digitaal alternatief voor het trekken van een pakje kunst].
Verspreid over Nederland zijn er op bepaalde plekken klassieke sigarettenautomaten te vinden waar pakjes kunst van lokale en regionale kunstenaars getrokken kunnen worden. In de zomer van 2018 deed Natasja Bennink, beeldhouwer uit Ezinge, Museum Wierdenland de suggestie om ook in het Ezinger museum zo'n automaat te plaatsen. Dat leek directeur Heidi Renkema een goed idee. Ellie Komrij, projectmedewerker Kunst, legde contacten met kunstenaars in de Ommelanden van Groningen om ze te interesseren voor deelname aan 'Pakje Kunst'. Ze wist 27 Groninger kunstenaars enthousiast te maken voor het project. Hun kunstwerkjes, ter grootte van een sigarettenpakje, zijn voor €4 - twee keer een €2-muntstuk - te trekken uit een oude sigarettenautomaat bij de ingang van het museum.
 
Op vrijdag 31 mei 2019 togen de kunstenaars naar Ezinge om hun kunstwerkjes, voorzien van strookjes met informatie over de makers ervan, in de sigarettendoosjes te doen.
 
Vier Groninger kunstenaars tonen een leeg doosje voor hun kunstwerkjes.
(v. l.n.r. Carla van der Ven, Aly van der Wal, Marjan Cornelius, Arie Jekel)
 
'Pakje Kunst' werd op 7 juni 2019 tijdens de viering van de 25e verjaardag van het Museum geopend door Natasja Bennink. Meteen na de opening trokken nieuwsgierige kunstliefhebbers een of meerdere pakjes uit de automaat.
 
Iedereen die kennis wil maken met het werk van Groninger kunstenaars wordt van harte uitgenodigd om een pakje kunst in Museum Wierdenland te komen trekken. Munststukken van €2 kunnen gepind worden bij de balie.