Tentoonstellingen

Groningen,
Kunstenaarsparadijs?!
 
Tijdens de tentoonstelling

Groningen, Kunstenaarsparadijs?!

, die loopt van 19 oktober 2019 tot en met 13 april 2020, exposeren 27 Groninger kunstenaars hun werk in Museum Wierdenland. Het is prachtige kunst, uitgevoerd met diverse materialen en technieken.
 
De meesten van hen komen oorspronkelijk niet uit dit gebied. Waarom willen ze juist hier wonen en werken? Is de regio een paradijs voor kunstenaars? Het antwoord op deze vragen is te vinden in de toelichtingen die de kunstenaars zullen geven bij hun werk.
 
Ze nemen allen deel aan 'Pakje Kunst', dat de museumbezoeker de gelegenheid biedt om voor maar 2 x € 2,- een klein door hen gemaakt verrassingsdoosje uit een verbouwde sigarettenautomaat te trekken.
 
In november zijn er workshops waarbij de bezoekers, onder begeleiding van een van de kunstenaars, zélf een verrassingsdoosje kunnen maken, bijvoorbeeld als cadeautje voor Sinterklaas of Kerst. Ook kunnen bezoekers zelf minikunstwerkjes maken die na afloop van de tentoonstelling geëxposeerd worden. Uit deze werkjes selecteren de Pakje Kunst-kunstenaars hun eigen favorieten.
Data en tijden workshops:
 
De kosten voor een workshop zijn € 15.00 inclusief materialen. Opgave via boekingen@wierdenland.nl. Er geldt een minimum deelname van 5 personen en een maximum van 10 personen.
 
In de derde week van december worden de kunstwerken door de deelnemers omgewisseld voor ander werk met dezelfde kwaliteit en diversiteit.
 
De tentoonstelling loopt tot 13 april 2020.
 
Houd onze agenda in de gaten voor meer informatie!

TENTOONSTELLINGEN EN GERELATEERD