Organisatie
Museum

organisatie
 
Organisatie, focus, status
Museum Wierdenland is een stichting onder leiding van een directeur en een bestuur. De organisatie is ingericht conform de code Cultural Governance.
Het museum richt zich op het landschap en de cultuur van terpen en wierden in het noordelijk waddenkustgebied. Speciale aandacht wordt besteed aan de wierde van Ezinge en het Nationaal Landschap Middag-Humsterland. Naast de vaste collectie zijn er jaarlijks wisseltentoonstellingen. Ook worden regelmatig activiteiten georganiseerd zoals excursies, lezingen en workshops.
Vanaf eind oktober 2012, toen het voorlopig werd opgenomen in het landelijk Museumregister, mocht Museum Wierdenland zich een geregistreerd museum noemen. Sinds november 2015 is het definitief opgenomen in dit register.
 
Klik op de links hieronder voor uitgebreide informatie over de officiële naam van het museum, de doelstellingen, IBAN, KvK, ANBI-status, relevante jaarverslagen en beleidsplannen, beloningsbeleid, statuten e.d.:
-
Organisatie algemeen
-
Bestuur, directie en medewerkers
-
Uittreksel Handelsregister Kamer van Koophandel
-
Statuten
-
Beleidsplan 2022 - 2025
-
Missie, visie, kernwaarden en doelstellingen
-
Jaarverslag 2022
-
Financieel verslag 2020
-
Vrijwilligersbeleid
 
Geschiedenis
Museum Wierdenland werd op 7 juni 1994 gevestigd in het voormalige gemeentehuis van Ezinge in de Torenstraat. In december 2008 werd het huidige pand betrokken aan de Van Swinderenweg. Lees hier het hele verhaal.
 
Vrijwilligers en vacatures
Museum Wierdenland draait bijna volledig op een team van ongeveer 70 vrijwilligers. Zonder de inzet van deze medewerkers zou het museum niet mogelijk zijn.
Ook u begroeten we graag als vrijwilliger. Lees hier verder.
 
Vrienden
Draagt u Museum Wierdenland een warm hart toe? Dan verwelkomen we u graag in onze vriendenkring. U bent al vriend voor slechts € 17,50 per jaar. Voor wie met het hele gezin lid wil worden, is het gezinslidmaatschap à € 25,- de beste keus. Lees hier verder.
 
Partners en sponsoren
Museum Wierdenland werkt samen met diverse partijen in de regio, waaronder het Groninger Instituut voor Archeologie van de Rijksuniversiteit Groningen en het Terpencentrum van het Groninger Instituut voor Archeologie. Ook ontvangt Museum Wierdenland een aantal financiële bijdragen van sponsoren.
 
Huisregels
Bij een bezoek aan ons museum gelden een aantal huisregels. Wij wensen u een prettig verblijf toe.

MEER OVER HET MUSEUM